Toen wij onze eerste labrador kochten, in 1998, leek het ons leuk om ooit eens een nestje te fokken.

Hoogdravende doelstellingen zoals “een bijdrage leveren aan het ras” hadden wij niet. We wilden gewoon een leuke huishond met een goed karakter. Onze droom werd echter al snel verstoord toen ze op de leeftijd van zes maanden geopereerd moest worden aan OCD . Sinds die tijd is de gezondheid van de honden op de allereerste plaats gekomen. Wij fokken dan ook alleen met combinaties waarvan verwacht mag worden dat deze gezonde puppy’s geven. 

Ook vinden we het karakter en exterieur van de honden belangrijk.

 We fokken hooguit één nestje per jaar en trekken veel tijd uit voor het socialiseren van de puppy’s. Het is voor de nieuwe eigenaar heel plezierig dat hij een stabiele, sociale hond in huis krijgt. Ook maken we gebruik van een puppytest. Samen met de toekomstige eigenaar willen we zo tot een keuze van een pup uit het nest komen. Voor ons is het daarom belangrijk ook de nieuwe baasjes goed te leren kennen. Graag maken we vooraf met ze kennis en vanaf de derde week kunnen zij wekelijks de puppy’s komen bewonderen. 

Nieuwe eigenaren krijgen schriftelijk voedings- en opvoedingsadviezen mee en kunnen altijd met vragen bij ons terecht. We blijven graag op de hoogte hoe het met de honden gaat, daarom organiseren we ook een gezellige terugkomdag. 

Ina en Ad Leijten.